dinsdag 31 januari 2012

Zomer. Beachflirt.Het is koud, ijskoud. Sommige houden ervan. Schaatsen uit de kast, muts over de oren en gaan.
Prima, fijn, geniet ervan. Val mij er niet mee lastig en begin alsjeblief niet over een elfstedentocht die er toch niet gaat komen. Ik heb namelijk een godsgruwelijke hekel aan kou, sneeuw en alles wat erbij komt kijken. Laat mij maar 365 dagen per jaar in m'n korte broek en teenslippers door de met zonnenstralen gevulde straten slenteren. Iedereen ziet er gelijk een stuk beter uit, is een stuk vriendelijker en geniet voor even van het leven. Zoals het is bedoelt.

Maar wat doe je als tien koppen warme chocolademelk en drie truien niet meer helpen. Juist. Je doet de gordijnen dicht en gaat vast vakantiebestemmingen uitzoeken. Niets beter dan urenlang achter je laptop naar zonovergoten oorden met parelwitte stranden turen. Filmpjes kijken van eindeloos durende feesten met liters wodka, de meest sexy dames in minuscule rokjes die verleidelijk dansen op de beats van wereldberoemde dj's.

Heb jij het ook zo gehad met de winter. Volg dan deze achtdelige documentaire, gefilmt op het Griekse party eiland Chersonissos. Een team van Nederlandse mediastudenten mocht een zomer lang meelopen met de Starbeach Crew om het leven van deze jongeren te volgen. Resultaat, een schitterende serie van korte afleveringen die voor even meeneemt naar de zomer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten